Poceni pnevmatike

zelo poceni pnevmatike

Poceni gume so zelo iskane, ko jih je potrebno zamenjati, kar je obvezno dvakrat na leto, saj tako od lastnikov jeklenih konjičkov zahteva naša zakonodaja. Poceni pnevmatike lahko dobite v različnih prodajalnah, velikokrat pa je pri poceni pnevmatikah vprašljiva kvaliteta le teh, saj so poceni pnevmatike običajno izdelane iz nekoliko slabšega materiala, kar pomeni, da se hitreje obrabijo, pa tudi zavorna pot vozil s slabimi pnevmatikami je kar precej daljša do zavorne poti, katero nam nudijo kvalitetnejše in posledično tudi dražje pnevmatike.

Lastniki jeklenih konjičkov dandanes nimajo veliko denarja, ki bi ga lahko investirali za nakup kvalitetnejših pnevmatik, zato se običajno odločajo za nakup poceni gume, ki lahko v določenih primerih predstavljajo neko tveganje. Pnevmatike na naših vozilih je potrebno zamenjati dvakrat letno in sicer ob koncu poletne sezone, ko se na naša vozila namesti zimske pnevmatike in konec zime, ko se na naša vozila lahko ponovno namesti letne pnevmatike.

Vožnja z zimskimi pnevmatikami poleti ne predstavlja neke večje nevarnosti, medtem, ko vožnja z letnimi pnevmatikami pozimi, predstavlja za vse udeležence v prometu veliko nevarnost, saj imajo letne gume v slabih vremenskih pogojih, ki so pozimi zelo pogosti, veliko daljšo zavorno pot. Letne gume se v zimskih razmerah veliko slabše oprijemajo cestišča, kar ogroža vas in ostale v prometu. Vožnja z zimskimi pnevmatikami poleti, pa ni priporočljiva predvsem zato, ker zimske gume niso namenjene vožnji po cestah, ki dosežejo visoke temperature, kar se poleti zelo pogosto dogaja.

Visoke temperature asfalta hitreje uničujejo zimske gume, kar pomeni, da si brez potrebe uničujete gume, ki bi jih lahko uporabljali pozimi in tako podaljšali njihovo življenjsko dobo. Kakorkoli že, poceni pnevmatike so lahko tudi zelo solidne in lahko z njimi prevozimo zelo veliko kilometrov. Seveda je življenjska doba gum zelo odvisna od načina vožnje, ki so izvaja voznik, saj ob naglem pospeševanju in zaviranju pnevmatike uničimo veliko hitreje.